Nordic Walking : Informatie 

Nordic
Walking
  Nordic
Sporten
 
Nordic Walking   Informatie

 

Home > Nordic Walking > Informatie

Informatie

Je ziet ze steeds vaker: wandelaars die voorbij komen met poles (wandelstokken). Dit heet nordic walking, en is de snelst groeiende buitensport van Nederland. Nordic walking is de ideale fitnessvorm die je kunt beoefenen in groepsverband, en heeft een instapniveau voor iedereen!

Herders en pelgrims kunnen misschien wel beschouwd worden als de pioniers van het nordic walking. Maar het waren de Finse langlaufers die deze vorm van stappen als sport introduceerde. Hiervandaan is het als een olievlek verspreid: Van de Noorse fjorden tot aan de Zwitserse en Oostenrijkse Alpen.
Een wandeling is veilig en een hobby voor elke leeftijd. Bovendien is deze sportvorm goed voor het hele lichaam.
Op dit moment is Nordic Walking in een stroomversnelling terechtgekomen. Het heeft zich ontwikkeld tot een nieuw revolutionair bewegingsconcept in de outdoor-fitness wereld. Bij het nordic walking gebruikt men het bovenlichaam en de armen op een soepele en gezonde manier, waardoor er een hoger energieverbruik ontstaat dan bij gewoon wandelen of joggen. Toch wordt het lichaam minder zwaar belast, waardoor de kans op blessures kleiner zijn. Het is juist een goede methode om van je blessures af te komen. Niet alleen het lichaam wordt getraind, het is ook goed voor je geestelijke gesteldheid: Je bent een met de natuur en je geniet in je eigen tempo van de natuur. Wat is er nu meer rustgevend?