Nordic Walking : Techniek 

Nordic
Walking
  Nordic
Sporten
 
Nordic Walking   Techniek

 

Home > Nordic Walking > Training & Techniek > Techniek

Nordic Walking Techniek

TechniekBelangrijk is het aanleren van een goede techniek. Essentieel daarbij is het juiste tempo. De wandeling is effectief als je stokken gebruikt met ritme - om en om - en met armen/handen meer tempo/snelheid duwt. Met het nemen van elke stap komt het lichaam vanzelf mee. Met het bovenlichaam moet je beetje vooruit leunen. De rug- en buikspieren zullen hierdoor activeren.

Heupen
Het heupgewricht moet je goed strekken met tenenduwen. Als je een goed tempo loopt, met lange stappen, voel je dat zelfs in je billen.

Armen/handen
In het begin is het goed dat je de gestrekte armen met stokken naar beneden laat hangen. En zo zoek je het wandelritme dat het beste bij je past. Als je het ritme hebt gevonden, moet je met de volgende stap de arm van de andere kant naar achter duwen. De handen zijn hierbij in een ontspannen stand met open vingers in de poleriem. Een gevormde handgreep is nog makkelijker. De poles blijven dan goed in de handen waardoor de wandeling voor meer ontspanning zorgt.

Beweging
De voorste arm is een beetje gebogen. De punt van de stok is op dezelfde lijn als je voet van de andere kant. De stok is in een hoek van 40 graden. Het tempo komt altijd van de achterste stok.