Nordic Walking : Accessoires 

Nordic
Walking
  Nordic
Sporten
 
Nordic Walking   Accessoires

 

Home > Nordic Walking > Uitrusting > Accessoires

Nordic Walking Accessoires

Er zijn voor nordic walking heel wat accessoires. Niet alle accessoires zijn noodzakelijk maar wel erg leuk om te gebruiken tijdens een lange wandeltrip. Als je wilt weten hoeveel je gelopen hebt kun je bijvoorbeeld een stappenteller of een GPS gebruiken.
Een hartslagmeter is van een andere orde. Dit product is onmisbaar als je met je gewicht of conditie bezig bent.
 

HartslagmeterHartslagmeter
Een hartslagmeter is een handig hulpmiddel bij je training. Je kunt de waarden gebruiken voor verschillende trainingsvormen. Wil je een betere conditie dan moet het aantal hartslagen omhoog (75% van je maximale hartslag). Als je wilt afvallen dan mag je het wat rustiger aan doen (65% van je maximale hartslag). Het verschil is zonder hartslagmeter niet te onderscheiden. Hierdoor beweeg je al snel op een verkeerde frequentie, waardoor je niet het optimale resultaat bereikt. Er is een vuistregel die ongeveer uitrekent wat jouw maximale hartslag is: 220 - je leeftijd = max hartslag. Dit geldt alleen voor mensen zonder fysieke ongemakken!  
Op de meeste hartslagmeters zitten meerdere functies zoals een colorieverbrander. Dit werkt motiverend want het resultaat is gelijk zichtbaar.

Stappenteller
De naam stappenteller heeft geen introductie nodig. Maar hoe werkt het eigenlijk? Een stappenteller heeft een veertje dat tijdens het lopen op en neer beweegt. Bij iedere stap wordt er een tel gemaakt. De stappenteller bezit ook weleens een afstandmeter. Let goed op want dit werkt niet nauwkeurig. Wil je exact weten welke afstand je hebt gelopen dan je kun je beter voor een GPS-systeem gaan.


GPSGPS
Gps staat voor Global Positioning Systeem. Het is een draadloos navigatiestysteem waarmee je overal op de aarde je positie kunt bepalen. De meeste gps-ontvangers hebben heel wat opties. Ze berekenen in welke richting je loopt, wat je snelheid is, hoever je nog van je doel bent, en hoeveel kilometers je hebt afgelegd. Sommige apparaten kunnen zelfs elektronische landkaarten opslaan.
Zijn er ook nadelen aan een gps-ontvanger? Ja, het kost enige tijd om een dergelijk systeem onder de knie te krijgen. Ook kan het leiden tot overmoed. Satalietnavigatie is handig, maar zonder kennis en ervaring heb je er niets aan. Het is niet altijd even praktisch: Biede handen zijn bezet door je poles. Denk dus goed na voordat je overgaat tot aanschaf van een GPS!