Nordic Walking : Nordic Walking Schoenen 

Nordic
Walking
  Nordic
Sporten
 
Nordic Walking   Nordic Walking Schoenen

 

Home > Nordic Walking > Uitrusting > Schoenen

Schoenen

Afhankelijk van de nordic walking vorm die je beoefent kies je voor de juiste soort schoenen. Voor het sportniveau zijn hardloopschoenen het meest geschikt. Voor de basis- en fitness techniek adviseren wij wandelschoenen.
Wandelschoenen zijn niet te vergelijken met sport- of hardloopschoenen. Ze zijn wat stugger. Deze stugheid kan blessures voorkomen doordat je voet beter contact maakt met de grond. Daarnaast heeft een wandelschoen meer grip op een natte of oneffen ondergrond. De ideale nordic walking wandelschoen is laag, licht in gewicht en bevat veel dempend materiaal. Hoge wandelschoenen zijn minder geschikt. De hoge wang belemmert de afwikkeling van de voet, wat ten koste gaat van je techniek.

Sokken

Voeten worden weleens vergeten. Voeten dragen elke dag je hele lichaamsgewicht. In het geval van een fanatieke nordic walker is dat heel ver. Daarom verdienen je voeten goede wandelsokken. Goede wandelsokken bieden de volgende voordelen:
  • Ze geven extra demping.
  • Ze vullen ruimtes op in de schoen waardoor je schoen beter aansluit.
  • Ze hebben een vochtregulerende werking waardoor je droge voeten houdt en dus ook minder kans op blaren.
Over het algemeen bestaat een goede sok uit verschillende garens. De binnenkant is gemaakt van vochtregulerende vezels. Deze vezels geven het vocht door naar een volgende laag. Wol is hier meer geschikt voor dan katoen:
  • Wol absorbeert 8 keer meer vocht dan katoen.
  • Wol houdt meer dan 30% van zijn eigen gewicht in vocht zonder dat het nat aanvoelt.
  • Wol is goed in isoleren zelfs als het nat is.