Nordic Walking : Wandelen 

Nordic
Walking
  Nordic
Sporten
 
Nordic Walking   Wandelen

 

Home > Nordic Walking > Wandelen

Nordic walking vs wandelen

Eeuwenlang was lopen voor de mens een noodzaak. Men moest van punt A naar B komen. Paard en wagen, koets, trekshuit etc. stelden de mens in staat zich makkelijker te verplaatsen. Later toen het mechanische vervoer opkwam zoals de tram, trein, auto en bus was het lopen geen noodzaak meer. Tegenwoording bewegen we in Nederland veel te weinig.

Niet iedereen komt aan het minimum van dertig minuten per dag. Veel mensen hebben geen zin om naast hun drukke leven aan allerlei verplichtingen van sportscholen te voldoen. Voor diegene is nordic walking perfect. Nordic walking is een samensmelting van een aantal sporten waaronder het wandelen. Wandelen en nordic walking hebben veel overeenkomsten. Maar hoe staat het met de verschillen op het gebied van vetverbranding e.d.? Wandelen is een goede manier om van de omgeving te genieten. Stap voor stap neem je de omgeving in je op, terwijl je bijvoorbeeld nadenkt over de zin van het leven. Hier is niks mis mee. Maar voor diegene die een pondje kwijt willen raken is nordic walking een beter idee. Door te zwaaien met je poles verbruik je al snel meer dan 20-55% energie dan met gewoon wandelen.  
Een ander voordeel: je kunt langer doorgaan met wandelen. De stokken maken een wandeling makkelijk omdat het evenwicht wordt ondersteund. Hierdoor wordt de stap langer wat de wandelhouding verbeterd.
De stokken bieden goede steun en stabiliteit, waardoor er 30% minder belasting ontstaat op spieren en gewrichten dan bij het gewone wandelen.
Een sportieve wandelaar verbruikt ongeveer 290 Kcal per uur, terwijl een Nordic Walker minstens 400 kcal wegwandelt.